LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2016 20:13

Τηλεοπτικές άδειες: “Πυρά” στην κυβέρνηση για τους όρους του πλειστηριασμού

Υπό αμσφισβήτηση οι όροι της διαδικασίας, επτά ημέρες πριν την δημοπρασία. Για απόπειρα καθοδήγησης της ενημέρωσης κάνουν λόγο τα κόμματα.

Control rooms - στούντιο - παραγωγές - τηλεόραση

Μόλις μία εβδομάδα πριν από την τελευταία φάση του διαγωνισμού για τις μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας και η διαδικασία εξακολουθεί να τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση, καθώς όπως καταγγέλλουν αγορά και αντιπολίτευση, δεν έχει διασφαλιστεί το αδιάβλητο του πλειστηριασμού.

Την σύγχυση, ενώ εξελίσσεται ο διαγωνισμός, επιτείνουν οι διαρκείς αναφορές στελεχών της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, για ενδεχόμενη παραχώρηση και 5ης άδειας.

Από την μεριά του, πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε σήμερα να αποσαφηνίσει το θολό τοπίο. «Αφού υπάρχει απόφαση της Βουλής, δεν θα μπορούσε κανείς να το κάνει 5, παρά μόνο αν ξανάρθει στην Βουλή, δηλαδή ακόμη κι αν ήθελε τώρα ο Υπουργός ή αν πρέπει οι 4 να γίνονται 5, αυτό θα πρέπει να έρθει στην Βουλή να νομοθετηθεί», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Βούτσης.

 Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι εν έτει 2016, το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί στην πλειοδοσία δεν φέρει αναγνώριση από διεθνή φορέα πιστοποίησης. Αυτό, μαζί με τον αδικαιολόγητο, κατά την κρατούσα άποψη, περιορισμό των αδειών σε τέσσερις και τον πλήρη παραγκωνισμό της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής, εγείρουν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που ζητά την ακύρωση του διαγωνισμού ως αντισυνταγματικού.  

  Στούντιο - control rooms - κάμερες - κοντρόλ - οθόνες

«Καμμένος και Τσίπρας θέλουν να κάνουν την Ελλάδα «Βόρεια Κορέα». Θέλουν να καθοδηγήσουν την ενημέρωση… Πάραυτα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος αυτός», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  Βασίλης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ. 

Οι όροι της, κατά τα άλλα αδιάβλητης …ηλεκτρονικής δημοπρασίας ξεπερνούν κάθε έννοια λογικής. Μεταξύ άλλων, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κλειδωθούν για 48 ώρες στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους ούτε θα έχουν μαζί τους laptop, tablet και κινητά. Έξω από τα δωμάτια που θα είναι απομονωμένοι θα τοποθετηθούν τρεις χημικές τουαλέτες, ενώ ο Στρατός παραχώρησε 1230 ράντζα για την  ξεκούραση διεκδικητών, επιτροπής και υπαλλήλων. Μεταξύ αυτών, θα βρίσκονται αστυνομικοί σε ρόλο «κλητήρα» για την μεταφορά εγγράφων από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ τα πάντα θα καταγράφονται από κάμερες, στους διαδρόμους του κτηρίου, αλλά και στα δωμάτια όπου θα απομονωθεί κάθε διεκδικητής. Αν και υπάρχουν 9 υποψήφιοι για μόνο 4 άδειες πάντως, οι κυβερνητικοί εταίροι λένε πως τελικά όλοι θα πάρουν από μία άδεια.

Στούντιο - control rooms - κάμερες - κοντρόλ - οθόνες

«Κανένας εργαζόμενος στα κανάλια δεν θα μείνει χωρίς δουλειά σε βάθος 5-6 μηνών. Μετά από αυτές, θα βγουν-πρέπει να βγουν και θεματικές άδειες πχ. μπορεί κάποιος να κάνει ενημέρωση και να «βολευτούν» όλοι. Υπάρχουν και τα συνδρομητικά, τα δορυφορικά κανάλια κτλ», είπε χαρακτηριστικά, στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.  

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει το πρωί της 30ης Αυγούστου κι αναμένεται να ολοκληρωθεί …τον Σεπτέμβρη!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο σημείο14:18Ανατροπή ασθενοφόρου στο Γουδί: Πέθανε ο ασθενής που ήταν μέσα μετά από σύγκρουση με ΙΧ14:04Ξάνθη: Τρία άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ13:52Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει13:38Χαλκιδική: Απολογούνται οι πέντε 17χρονοι για την επίθεση σε δύο 15χρονους στη Νέα Ποτίδαια13:24Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)13:09Δολοφονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 47χρονη σύντροφό του στην είσοδο πολυκατοικίας 12:54Γουδί: Ανετράπη ασθενοφόρο - Μετέφερε ασθενή12:39Χαλάνδρι: Συνελήφθη ο δολοφόνος της 47χρονης12:25Δολοφονήθηκε γυναίκα στο Χαλάνδρι: Άνδρας την κυνήγησε με μαχαίρι12:10Φωτιά στην Πάτρα: Απολογείται ενώπιον του ανακριτή ο 25χρονος11:55Στη Χίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο παράδεισος που μας χάρισε ο Θεός μετατρέπεται σε κόλαση11:40Προϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνο 11:22Η Μόσχα εγκρίνει τις δηλώσεις Τραμπ11:07Αγρίνιο: Παραμένει στο νοσοκομείο η ανήλικη μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πάρτι 10:51Ήρα: Η χαριτωμένη σκυλίτσα ναυαγοσώστρια (βίντεο)10:36Δευτέρα 18 Αυγούστου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:20ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου10:20Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν καφέ στην Κωνσταντινούπολη10:03Στα δικαστήρια η χήρα του Έλβις Πρίσλεϊ - Κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της09:47
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο