LATEST NEWS
 
Οικονομία /Τραπεζικά προϊόνταΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2016 08:17

Eurobank: Με επιτυχία ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon”

Περισσότεροι από 150 Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ δήλωσαν συμμετοχή.

Περιφερειακός - Διαγωνισμός - FinTech - Beyond Hackathon - Κέντρο Καινοτομίας - Eurobank

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon”, η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που σχεδίασε και υλοποίησε το νεοσύστατο Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank σε συνεργασία με τις εταιρείες Found.ation M.P. και THE CUBE WORKSPACE Μ.Ι.Κ.Ε. με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (Financial Technology – Fintech).

Τον Διαγωνισμό υποστήριξαν και προώθησαν οι Τράπεζες του Ομίλου Bancpost SA, Eurobank Bulgaria AD & Eurobank Cyprus Ltd, στην Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο αντίστοιχα. Περισσότεροι από 150 Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ δήλωσαν συμμετοχή.

Η έναρξη του Διαγωνισμού σηματοδοτήθηκε από διεθνούς φήμης ομιλητές, όπως ο Carlos Diaz της SAP, ο James Dickerson της Accenture και η Liz Lumley του Startupbootcamp FinTech, με στόχο να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες αλλά και να μοιραστούν τις προσωπικές εμπειρίες τους από τη διεθνή FinTech σκηνή. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση 17 ιδεών που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών από προγράμματα επιβράβευσης μέχρι και εφαρμογές βασισμένες σε τεχνολογίες blockchain.

Η 2η ημέρα του Διαγωνισμού ξεκίνησε με την λεπτομερή παρουσίαση του API(Application Programming Interface) από την αρμόδια ομάδα του ΙΤ της Eurobank η οποία ήταν παρούσα για την υποστήριξη των συμμετεχόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Οι 17 ομάδες,  εκ των οποίων δύο από την Βουλγαρία, μία από την Ρουμανία, μία από την Σλοβενία και μια μικτή με συμμετέχοντες από Ρουμανία και Ελλάδα, εργάστηκαν εντατικά προκειμένου την Κυριακή να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή.

Το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουνίου ο Διαγωνισμός Beyond Hackathon κορυφώθηκε με τις παρουσιάσεις 17 ομάδων ενώπιον της κριτικής επιτροπής που απαρτιζόταν, εκ μέρους της Eurobank από τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους της Τράπεζας κ.κ Σταύρο Ιωάννου, Θεόδωρο Καλαντώνη, και τον Γενικό Διευθυντή & Group Chief Digital Officer Σωτήρη Συρμακέζη και τους κ.κ.  Β. Τραπεζάνογλου για την VIVA Wallet S.A, Σ. Τραχάνη για την Odyssey VP και E. Lumley για την Startupbootcamp FinTech.

Περιφερειακός - Διαγωνισμός - FinTech - Beyond Hackathon - Κέντρο Καινοτομίας - Eurobank

Τα χρηματικά βραβεία που διέθεσε η Eurobank στους 3 νικητές του Διαγωνισμού (5.000€, 3.000€ και 2.000€ αντίστοιχα) απονεμήθηκαν ως εξής:

1ο βραβείο στην ομάδα Counterfactual με τους Γιώργο Διαμαντόπουλο, Κώστα Ευαγγέλου και Λαμπρινή Ζάμπου για την ιδέα “Hack your finances, enrich your life”,  μια εφαρμογή που στη βάση των συναλλαγών με κάρτα ή μετρητά έρχεται να συμβάλλει με υποδείξεις και συμβουλές στη μείωση δαπανών του χρήστη.

2ο βραβείο στην ομάδα Xbots με τους Αλέξανδρο Ίβο, Κωνσταντίνο Καραβέζη, Ιωάννα Μαρασιώτη και την Ελισάβετ Αβερκιάδη για την ιδέα Taki – The 1st Greek Personal Banking Chatbot Assistant, μια εφαρμογή που στοχεύει στην βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη μέσα από το personalisation.

3ο βραβείο στην ομάδα Imperia Mobile με τους Hristo Todorov, Valentin Kalchev, Petya Dzhurdheva και την Rositsa Maslarksa από την Βουλγαρία για την ιδέα iBank, μια καινοτόμα iOS εφαρμογή για κινητά, προσανατολισμένη στις ανάγκες του χρήστη με μοναδική σχεδίαση και πλούσια χαρακτηριστικά.

Περιφερειακός - Διαγωνισμός - FinTech - Beyond Hackathon - Κέντρο Καινοτομίας - Eurobank

Περιφερειακός - Διαγωνισμός - FinTech - Beyond Hackathon - Κέντρο Καινοτομίας - Eurobank

Περιφερειακός - Διαγωνισμός - FinTech - Beyond Hackathon - Κέντρο Καινοτομίας - Eurobank

Ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης, δήλωσε ότι «η Eurobank θα συνεχίσει να επενδύει στην ανοιχτή καινοτομία και την αξιοποίηση της τεχνολογίας επιβραβεύοντας τις  προσπάθειες των νεοφυών ομάδων συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία».

Η κα Μαρία Λεοντίου, Head of Innovation Center της Τράπεζας, δήλωσε ότι «ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν» και τόνισε «ότι αυτός ήταν ο πρώτος Διαγωνισμός Beyond Hackathon και σίγουρα όχι ο τελευταίος».

Ο Διαγωνισμός Beyond Hackathon υποστηρίχθηκε από παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ελληνικούς επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, οι οποίοι παρείχαν υπηρεσίες mentoring στους συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού. Κορυφαίες εταιρείες υποστήριξαν το Διαγωνισμό με in kind χορηγίες φροντίζοντας να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου οι συμμετέχοντες να δουλέψουν απερίσπαστοι πάνω στις ιδέες τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο