LATEST NEWS
 
Οικονομία /Επιχειρήσεις /

Παναγιώτης Παντελής και Συνεργάτες

Δημοσίευση: 07 Ιουνίου 2016 21:33

Η καλύτερη “ασπίδα” για τον φοροέλεγχο

Το ...οπλοστάσιο του Παναγιώτη Παντελή και των φοροτεχνικών του "απέναντι" στα κλιμάκια ΔΟΥ-ΣΔΟΕ-ΚΕΦΟΜΕΠ και το άνοιγμα λογαριασμών για καταθέσεις κι εμβάσματα στο εξωτερικό.

Φοροτεχνικό γραφείο - Παναγιώτης Παντελής

«Για εμάς, δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην έχει τη λύση του...και η λύση είμαστε εμείς!» είναι το σλόγκαν του φοροτεχνικού γραφείου «Παναγιώτης Παντελής και Συνεργάτες» και θεωρείται δεδομένο πως ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Αυτό, ως αποτέλεσμα κόπου, γνώσης, συστήματος αλλά και συχνά ...ανορθόδοξων μεθόδων προς απόδειξη της νομιμότητας, που αναγκάζονται να μετέλθουν οι έμπειροι φοροεχνικοί για να "τα βγάλουν πέρα" με την πίεση των φοροελεγκτών για να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία.

Το αποδεικνύει η πείρα 25 χρόνων και οι πολυάριθμες δύσκολες υποθέσεις που χειρίζονται με δεξιότητα, οι οποίες αφορούν: α) τους διαρκώς αυξανόμενους τα τελευταία χρόνια εξονυχιστικούς ελέγχους από ΔΟΥ, ΣΔΟΕ και Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), β) το «κυνήγι» φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε λίστες όσων έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, γ) το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό και δ)τόσες άλλες πτυχές έρευνας των αρχών, που έχουν στο στόχαστρο φυσικά και νομικά πρόσωπα που προσαύξησαν την περιουσία τους.

Όπως επισημαίνει ο πολύπειρος φοροτεχνικός «η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε νέες πρακτικές και μεθόδους ελέγχων, όπως το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και το «κυνήγι» όσων αναφέρονται στις λίστες Λαγκάρντ (Lagarde), Βεστφαλίας - Ρηνανίας (Borjians), της HSBC και εσχάτως στα Panama Papers. Αυτό το «μονοπάτι ελέγχου» ακολουθούν τα τελευταία χρόνια ΚΕΦΟΜΕΠ, ΣΔΟΕ και ΔΟΥ, ιδίως μετά την πρόσβαση στα 65 CD με τους τραπεζικούς λογαριασμούς, που κατείχαν οι οικονομικοί εισαγγελείς».

Π. Παντελής - φοροτεχνικός

Σημειώνει πάντως ότι «για το ΚΕΦΟΜΕΠ και το ΣΔΟΕ δεν υπάρχουν εύκολες και γρήγορες νίκες για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία» και προσθέτει ότι «ο έλεγχος με άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών δεν συνιστά από μόνος του επιβαρυντικό στοιχείο», για όλους όσοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο, απλώς και μόνο διότι κατόρθωσαν να προσαυξήσουν την περιουσία τους, κάτι που φαίνεται από τις πρωτογενείς καταθέσεις τους».

Ο παραλογισμός κι ο ...διαβασμένος φοροτεχνικός

Ο Παναγιώτης Παντελής και οι συνεργάτες του συχνά έρχονται αντιμέτωποι με τον παραλογισμό της …γραφειοκρατίας και των νόμων. Παράδειγμα, βάσει διάταξης, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο υποχρεούται να αποδεικνύει την νομιμότητα κάθε κατάθεσης σε λογαριασμό του από το 2000 κι ύστερα, καθώς θεωρείται επαύξηση περιουσίας, καλείται δηλαδή να αιτιολογήσει καταθέσεις σε βάθος 15 ετών, για να μην φορολογηθεί για αυτές εκ των υστέρων.

«Μόνο που τέτοια στοιχεία, 15 χρόνια μετά, πολλές φορές αδυνατούν ακόμα και οι ίδιες τράπεζες να παρέχουν, γιατί δεν έχουν τα αρχεία ή είναι τράπεζες που έχουν συγχωνευθεί, κάνοντας ακόμη δυσκολότερη την υπόθεση», όπως σημειώνουν οι φοροτεχνικοί.

Φοροτεχνικό γραφείο - Παναγιώτης Παντελής

«Ο λογιστής-φοροτεχνικός θα πρέπει να έχει άριστη γνώση όχι μόνο της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά και των γνωμοδοτήσεων του Υπουργείου Οικονομικών, όπως επίσης και να χειρίζεται καρτέλες τραπεζικών λογαριασμών», λένε τα στελέχη του γραφείου του Παναγιώτη Παντελή και προσθέτουν ότι «μαζί με αυτά, πολλές φορές πρέπει να δουλέψει κι η «φαντασία» του φοροτεχνικού για να αποκαλυφθούν στοιχεία που δύσκολα κάποιος μπορεί να βρει και να συνδυάσει με άλλα δεδομένα, για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει φοροδιαφυγή».

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η καλύτερη "ασπίδα" για τον φοροέλεγχο και τις νέες ..πρακτικές του είναι η κάλυψη που προσφέρει ένα οργανωμένο φοροτεχνικό γραφείο, που με γνώση της φορολογικής νομοθεσίας, σωστή μεθοδολογία και οργανωμένη αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, εγγυημένα προσφέρει σωστή αντιμετώπιση του ελέγχου.

Φοροτεχνικό γραφείο - Παναγιώτης Παντελής

«Το φοροτεχνικό γραφείο «Παναγιώτης Παντελής και Συνεργάτες» με 25 χρόνια εμπειρίας έχει χειριστεί δεκάδες τέτοιες υποθέσεις και μάλιστα με αίσιο τέλος», λέει ο ιδρυτής του, σημειώνοντας ότι «ακολουθώντας αυστηρή και ορθή μεθοδολογία για τις φορολογικές διατάξεις και τις ερμηνείες του Υπ. Οικονομικών, έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει πλήρως προς όφελος των πελατών του απέναντι στην προσπάθεια των ελεγκτικών αρχών να βρεθούν, με συνοπτικές διαδικασίες, γρήγορα και πολλά έσοδα για το Δημόσιο».

Στα υπέρ του μάλιστα, αναφέρει με έμφαση και το γεγονός ότι παρότι συνεργάζονται με εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους, οι φοροτεχνικοί του γραφείου του αντιμετωπίζουν άμεσα και σωστά την κάθε περίπτωση, πάντοτε βάσει των ιδιαιτεροτήτων της, πριν φτάσει στην ενδικοφανή προσφυγή στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Διαφορών και στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: 60χρονος δέχτηκε πυρά ενώ κοιμόταν09:36Μητσοτάκης: Η λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος09:22ΠΑΟΚ: Τα γκολ επί ημερών Λουτσέσκου09:07Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό τροχαίο με εγκατάλειψη08:53ΑΑΔΕ: Από 24 Νοεμβρίου το νέο Τελωνείο Δυτικής Αττικής08:37Παγώνη: Η γρίπη που κυκλοφορεί έχει υψηλή μεταδοτικότητα και βαριά νόσηση08:22Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει το Σάββατο στο "Καμπ Νου"08:07Ο Τραμπ ευχαρίστησε και την Ελλάδα για την έγκριση του Συμβουλίου Ειρήνης07:51Μίκυ Μάους: Η ιστορία πίσω από το διασημότερο ποντίκι του κόσμου 07:37ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου07:24Le Monde: Απροσδόκητο όφελος για την Γαλλία, η πρόωρη αποπληρωμή δανείου από την Ελλάδα07:10Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα06:56Ισραήλ: Εκατόμβη νεκρών Παλαιστινίων κρατουμένων κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Νοεμβρίου06:27Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο