LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2016 14:44

ΣΕΤΕ: παράλογη η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης

Να μην προχωρήσει στην επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης ζητά με επιστολή του στον Τσακαλώτο, ο ΣΕΤΕ.

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, εκφράζει με επιστολή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, ενώνοντας την φωνή του με άλλους εκπροσώπους του κλάδου, αναφορικά με την αντίθεση στην τυχόν επιβολή φόρου τέλους διανυκτέρευσης.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η πολιτική επιβολής φόρων έχει αποδειχτεί στείρα και ότι η φημολογούμενη επιβολή του συγκεκριμένου τέλους, ανήκει στη σφαίρα του παραλόγου.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητέ κ.Υπουργέ,

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων των προηγούμενων ημερών σχετικά με τα μέτρα έμμεσης φορολόγησης που η ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται να έχει προτείνει στους δανειστές ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαφωνία μας τόσο σχετικά με την φημολογούμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα καταλύματα της χώρας, όσο και γενικότερα, με την επιβολή οιασδήποτε νέας επιβάρυνσης στο τουριστικό προϊόν.

Το συγκεκριμένο «τέλος» κινείται στη σφαίρα του παράλογου και αν προστεθεί στο σύνολο των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στον τομέα του τουρισμού θα σημαίνει αυτόματα την καταστροφή του.

Με γνώμονα ότι η τουριστική περίοδος του 2016 έχει ήδη ξεκινήσει κάτω από ασφυκτικές πιέσεις για το σύνολο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και επειδή, ήδη, σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος – αλλά και οι τουριστικοί οργανισμοί, συνεργάτες του, στη διεθνή τουριστική αγορά - βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση και σε σύγχυση σχετικά με τις ως άνω πληροφορίες, παρακαλούμε να τις διαψεύσετε.

Παράλληλα, παρατηρούμε ότι ο τομέας του τουρισμού συνεχίζει να πλήττεται και από άλλα μέτρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμου και του τέλους ταξινόμησης ΙΧ. Οι συγκεκριμένες αυξήσεις θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια, επιβαρύνσεις και στρεβλώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες του κλάδου της ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και στις μεταφορές, γενικότερα.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι η λογική της επιβολής φόρων είναι η πιο στείρα πολιτική που μπορεί να ακολουθήσει η Κυβέρνηση. Ο μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας που έχει υποστηρίξει τη χώρα όλα τα χρόνια της κρίσης, δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει. Αυτή η πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και σε ολέθριες συνέπειες σε όλο το εθνικό οικοδόμημα του ΑΕΠ, της Απασχόλησης, της περιφερειακής ανάπτυξης, στο οποίο ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα.

ΝΔ: η Κυβέρνηση να διαψεύσει άμεσα το σενάριο

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο επιβολής τέλους διανυκτέρευσης, οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Αραμπατζή εκ μέρους της ΝΔ, εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Η φοροεπιδρομική μανία της Κυβέρνησης απέναντι σε οτιδήποτε παραγωγικό εξελίσσεται σε μάστιγα για την ελληνική οικονομία.

Η φημολογούμενη πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, ανάλογα με τα αστέρια των καταλυμάτων, δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στο σύνολο του τουριστικού τομέα.

Την ίδια ώρα που ο τουριστικός κλάδος προσπαθεί μόνος του, χωρίς την συμπαράσταση της πολιτείας, να διασώσει τη φετινή τουριστική περίοδο από τις αρνητικές συνέπειες της τραγικής διαχείρισης της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης από την Κυβέρνηση, η επιβεβαίωση ενός τέτοιου σεναρίου θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην οικονομική βιωσιμότητα.

Θα προσφέρει ένα ακόμη ανέλπιστο “δώρο” σε διεθνείς τουριστικούς ανταγωνιστές, σε συνέχεια της αύξησης του Φ.Π.Α. στην εστίαση, στα ξενοδοχεία, αλλά και της επικείμενης κατάργησης της έκπτωσης 30% του Φ.Π.Α. στα Ελληνικά νησιά.

Καλούμε την Κυβέρνηση να διαψεύσει σήμερα, ρητά και κατηγορηματικά, το συγκεκριμένο σενάριο.

Να δώσει τέλος σε μια φημολογία που μόνο κακό κάνει στον ελληνικό τουρισμό και στραγγαλίζει το δυναμικότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας».

ΠΑΣΟΚ: κυβερνητική αλλεργία στην επιχειρηματικότητα

Σε ανακοίνωση του ο Τομέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ τονίζει:

Μετά από 15, περίπου, μήνες, διακυβέρνησης Σύριζα και Ανελ, νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα. Από την κατάργηση των μνημονίων περάσατε στην εφαρμογή του σκληρότερου-δική σας εμπνεύσεως- τρίτου μνημονίου. Όχι μόνο δεν έχετε κάνει τίποτα από όσα, με θράσος μας υποσχεθήκατε, αλλά μας οδηγείτε σε ακόμη πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα, και προκαλείτε συνεχιζόμενη ανασφάλεια σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Τελευταίο σας θύμα φαίνεται πως θα είναι ο Τουρισμός. Έπρεπε βέβαια να το είχαμε φανταστεί καθώς δεν έχετε αφήσει και τίποτα άλλο όρθιο. Έρχεστε με φόρα από τις αποτυχίες σας σε όλους τους τομείς (διαπραγμάτευση, μεταναστευτικό, ασφαλιστικό, αγρότες κ.α)  να δημιουργήσετε πρόβλημα τον μοναδικό τομέα που δίνει ελπίδα στην ελληνική οικονομία. Η συνταγή σας γνωστή. Φόρος και πάλι φόρος. Αυτή τη φορά με τη μορφή του «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης». Αυξήσατε, πέρυσι,  μέσα σε μια νύκτα, τους ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και στην εστίαση, παρά τα ότι ως αντιπολίτευση, κάθε μέρα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ και μειώνατε τους ΦΠΑ, επιβάλλατε capital control εν μέσω τουριστικής περιόδου,  και έρχεστε μέσα σε λίγους μήνες να επιβάλλεται και άλλους φόρους στα ξενοδοχεία, μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα τους.  Το κάνετε μάλιστα με  πονηριά , στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, όταν ήδη έχουν «κλειστεί» οι συμφωνίες με τους tour operators, αναγκάζοντας έτσι τους επιχειρηματίες του τουρισμού να επωμιστούν όλο το κόστος, προκειμένου να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα στις τιμές τους.

Η αλλεργία σας στην επιχειρηματικότητα σε συνδυασμό με την ανικανότητα σας να κυβερνήσετε αυτό το τόπο  αποτελούν δυσβάσταχτο φορτίο για τον τόπο. Ο Ελληνικός τουρισμός, στηρίζει με συνέπεια,  όλα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, την ελληνική οικονομία.  Οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση του θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της οικονομίας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη και εμμονές. Αποσύρετε τα απαράδεκτα μέτρα!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Η Οργή”: Νέα καθημερινή σειρά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)23:59“Επαγγελματίες” πορτοφολάδες… ετών 13!23:48“Γυναίκα Χωρίς Όνομα”: Κορυφώνεται η αγωνία για την Μελίτη23:36Αγοράκι πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου23:23Το “Τσερνόμπιλ” μέσα από μάτια των επιζώντων23:10Τσίπρας: να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά22:57Έσπασε ιστορικό ρεκόρ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος22:43Αυτοκίνητο παρέσυρε 4χρονο κοριτσάκι22:30Δραματική προσγείωση αεροσκάφους στο Νιου Τζέρσεϊ22:17Δεκάδες Ferrari “πλημμύρισαν” την Πάτρα (βίντεο)22:04Συγκίνηση στην πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων (εικόνες)21:51Ο υπεραθλητής-γιατρός που ανέβηκε στο Έβερεστ μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)21:37Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο Περιστέρι και την 3η θέση του πρωταθλήματος21:24Εκατό χρόνια από την πρώτη απευθείας υπερατλαντική πτήση (βίντεο)21:11Η οικιακή βοηθός είχε… “μακρύ χέρι”20:57Καββαδία- Καραμανλή στον ΑΝΤ1 για το διακύβευμα των εκλογών20:44Στο Χίθροου η… αντι- Brexit επιστροφή του Banksy (εικόνες)20:34“Thrive”: η Ζέτα Δούκα βάζει την ευεξία… σε πρώτο πλάνο (εικόνες)20:20Επιμένει ο πατέρας του φοιτητή στην Κάλυμνο: Σκότωσαν το παιδί μου (βίντεο)20:07Αφαίρεσαν την άδεια σε γιατρό επειδή ανέβασε σέξι φωτογραφίες στα social media (εικόνες)19:55
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο