LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2015 20:21

Eurobank: η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία

Εδώ και 13 χρόνια η Τράπεζα Eurobank στηρίζει τους αριστούχου όλης της χώρας. Ακόμα μία χρονιά βραβεύθηκαν μαθητές για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Eurobank - βράβευση - Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία - αριστούχοι - μαθητές

Ακόμη μία τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων του Νομού Αττικής πραγματοποιήθηκε φέτος με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα.

Στη βράβευση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  του ομίλου Eurobank , συμμετείχαν, ακόμη, 17 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου που φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Αθήνας.

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου 2015, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Για 13η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας Eurobank:

Με την εκδήλωση στην Αθήνα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των βραβεύσεων για το σχολικό έτος 2014-2015. Φέτος, βραβεύθηκαν 845 αριστούχοι μαθητές από όλη την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκαν 9 συνολικά εκδηλώσεις σε μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. 

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Eurobank - βράβευση - Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία - αριστούχοι - μαθητές

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Χρυσόστομος, η Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κριάρη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας Λεωνίδας Μάντζος, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας Μαρία Ιατρίδου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας Δημήτριος Πανταγιάς, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Ιωάννης Σκαλτσάς, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγίου Δημητρίου Δημήτριος Μπουραντώνης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης εξέφρασε τη συγκίνησή του, βρισκόμενος στην εκδήλωση επιβράβευσης των αριστούχων, και σημείωσε ότι «η βράβευση αυτή είναι ένα καλό νέο σε μια περίοδο που η χώρα μας πασχίζει να περάσει από την κρίση στην ανάπτυξη. Στο πρόσωπό σας (αριστούχων) αναγνωρίζεται η προσπάθεια μιας ολόκληρης γενιάς και επιβραβεύονται οι κόποι σας». Επεσήμανε ότι η προσπάθεια της Πολιτείας έχει ως στόχο την αναβάθμιση της Παιδείας και «στη συλλογική αυτή προσπάθεια, θέλουμε να είναι αρωγοί όλοι και ο ιδιωτικός τομέας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, στην ομιλία του, ανέφερε: «Μετά από 13 χρόνια, μπορώ να πω χωρίς υπερβολή πως η «Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι ένας θεσμός στον τραπεζικό και τον εκπαιδευτικό, βέβαια, χώρο. Είναι μια εκδήλωση που μας θυμίζει, ότι παρόλο που η χώρα μας παραμένει σε κρίση, υπάρχει μεγάλο δυναμικό στην ελληνική κοινωνία που εξελίσσονται σε άριστους φοιτητές και, κατόπιν, σε διακεκριμένους επιστήμονες». Ο κ. Καραβίας τόνισε ότι « Στη Eurobank έχουμε θέσει ένα διπλό στόχο. Αφενός να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, όπως δεν αφήσαμε αυτή την πρωτοβουλία επιβράβευσης της αριστείας στο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, που έρχονταν το ένα δυσκολότερο από το προηγούμενο. Και αφετέρου, με τη δουλειά μας, να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη. Η υγιής και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος ώστε η Ελλάδα να μπορεί σε λίγα χρόνια από σήμερα να προσφέρει σε εσάς, τους πρώτους των πρώτων, πρόσφορο έδαφος για να ζήσετε και να δημιουργήσετε, να κάνετε πραγματικότητα τις προσδοκίες σας, συνδυάζοντας την ατομική σας καταξίωση με το κοινό όφελος». «Έχετε ήδη αποδείξει πως το αξίζετε», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βραβευόμενους μαθητές και επεσήμανε πως «Η αξία δεν χρειάζεται την ανταμοιβή, αλλά η ανταμοιβή περιμένει πάντα τους άξιους».

Χαιρετισμό μέσω video απέστειλε η Χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία, βασιζόμενη στη δική της εμπειρία, τόνισε ότι «για να φτάσεις στο υψηλότερο σκαλί δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς, πρέπει να θέτεις στόχους και να τους πετυχαίνεις, είναι ένας συνεχόμενος αγώνας», ενώ συνεχάρη τους αριστούχους για τη σημαντική αυτή επιβράβευση και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με ανάλογα υψηλούς στόχους.

Ομιλία πραγματοποίησε η βραβευθείσα του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» το 2006 Αθηνά Σαχουλίδου, η οποία βραβεύθηκε ως πρώτη του νομού Ροδόπης αλλά και πρώτη των πρώτων σε όλη την Ελλάδα. Η Αθηνά, μετά τις σπουδές της στη Νομική, ολοκλήρωσε δύο κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών, έλαβε υποτροφίες και σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ νομικής στη Χαϊδεμβέργη της Γερμανίας. Στην ομιλία της, μετέφερε την προσωπική της εμπειρία και απευθυνόμενη στους φετινούς αριστούχους, σημείωσε ότι η επιτυχία αποτελεί συνισταμένη πολλών παραμέτρων και ειδικότερα της προσπάθειας, της συνέπειας, της αφοσίωσης, της έμπνευσης, της χαράς, της φιλίας, της συμμετοχής, της ευαισθησίας και της συνείδησης. Σημείωσε ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, η παιδεία είναι απαραίτητη για την εξέλιξη της χώρας μας και τόνισε: «εσείς (οι αριστούχοι) καλείστε να υπερασπιστείτε το μέλλον της παιδείας στη χώρα μας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αγωνιστείτε και οι ίδιοι προσωπικά για τη βελτίωση των κακώς κειμένων και να παραμείνετε πιστοί στους στόχους σας, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν».

Χαιρετισμό απέστειλε ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Παναγιώτης Χαραλάμπους, συγχαίροντας την Τράπεζα που για 13 συναπτά έτη επιβραβεύει με συνέπεια αριστούχους αποφοίτους Λυκείων, παρέχοντας οικονομική στήριξη και ηθική επιβράβευση.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια της Αττικής, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στην Α’ περιφέρεια Αθήνας, στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηλιούπολης για την Ιωάννα Βαβελίδου, στην Β’ περιφέρεια Αθήνας, στο Α’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού για τον Αλέξανδρο Μπαρμπέρη, στην Γ’ περιφέρεια Αθήνας, στο Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Αυγουλέα-Λιναρδάτου" για τον Ανδρέα Παπάζογλου, στην Δ’ περιφέρεια Αθήνας, στο 3ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου για τον Μιχαήλ Παπαπάνου, στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, στο Α’ Τοσίτσειο - Γενικό Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης για την Ηλιάνα Ιωάννου, στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής, στο 1ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας για τον Δημήτριο Ζάρρα και στην περιφέρεια Πειραιά στο Ζάννειο Πρότυπο Γενικό Πειραματικό Λύκειο Πειραιά για τον Χρήστο Τσαγκάρη.

Βραβεύθηκαν επίσης τέσσερα σχολεία από τη νησιωτική Ελλάδα, απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε νομό, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο νομό Χίου, το 3ο Γενικό Λύκειο Χίου για τη Μαρία Φαρμάκη, στον νομό Δωδεκανήσου, το 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου για τον Μιχαήλ Χατζηαναστάση, στο νομό Λέσβου, το Γενικό Λύκειο Γέρας για την Αικατερίνη Καρατσομπανάκη και στο νομό Σάμου, το Γενικό Λύκειο Σάμου–Πυθαγόρειο για τον Εμμανουήλ Παναγιώτου.

Στην εκδήλωση της Αθήνας βραβεύθηκαν 301 αριστούχοι απόφοιτοι του Νομού Αττικής, καθώς και 17 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου και που φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Αθήνας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο