LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2015 23:33 | Ανανέωση: 10 Ιουλίου 2015 00:27

Στα χέρια του Ντάισελμπλουμ η ελληνική πρόταση

Ο πρόεδρος του Eurogroup έλαβε την πρόταση, που κατατέθηκε και στη Βουλή. Ανυπόγραφο το κείμενο που εστάλη αρχικά, αποκάλυψε το γραφείο του Γιούνκερ.

Βρυξέλλες - eurogroup - συνέντευξη τύπου - Γερούν Ντάισελμπλουμ

Η ώρα της κρίσης έφθασε! Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε το αναλυτικό κείμενο των προτάσεων της στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο εκπρόσωπός του, Μισέλ Ρέινς, επιβεβαίωσε πως ο πρόεδρος του Eurogroup έχει λάβει την ελληνική πρόταση και με τη σειρά του θα την κοινοποιήσει προς τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Οι νέες ελληνικές προτάσεις έφθασαν στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Είναι σημαντικό για τους θεσμούς να τις αξιολογήσουν προκειμένου να αποφανθούν», αναφέρει το μήνυμα του εκπροσώπου του επικεφαλής της Ευρωομάδας στο twitter.

Γραφείο Γιούνκερ: Ανυπόγραφο εστάλη αρχικά το κείμενο των ελληνικών προτάσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του εκπροσώπου του Ντάισελμπλουμ ότι η ελληνική πρόταση βρίσκεται στα χέρια του επικεφαλής του Eurogroup, ήρθε ένα μήνυμα στο twitter να προκαλέσει νέα αναστάτωση.

«Υπογεγραμμένα έγγραφα χρειάζονται», έγραψε ο Martin Selmayr επικεφαλής του προσωπικού γραφείου του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποκαλύπτοντας ότι είχαν σταλεί αρχικά χωρίς υπογραφή.

Η αναταραχή που προκλήθηκε αποκαταστάθηκε περίπου μισή ώρα αργότερα, όταν με νέο μήνυμά του διευκρίνισε: «Τώρα ελήφθησαν υπογεγραμμένα. Οι τρεις θεσμοί θα τα αξιολογήσουν».

Σύνταγμα - πανηγυρισμοί - Βουλή - ΟΧΙ - δημοψήφισμα - αποτέλεσμα

Κατατέθηκε στη Βουλή η ελληνική πρόταση

Στην νομοθετική υπηρεσία της Βουλής βρίσκεται το κείμενο της ελληνικής πρότασης. Το κείμενο θα αναρτηθεί στον ιστοσελίδα της Βουλής, ενώ θα εκδοθεί και Ημερήσια Διάταξη, προκειμένου αύριο με την ενεργοποίηση διατάξεων του Κανονισμού για τις κατεπείγουσες διαδικασίες, η Ολομέλεια να αποφασίσει αν εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν την πρόταση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η κυβέρνηση μεταβαίνει με αυτή την πρόταση που έχει εγκριθεί ως βάση, για να τη συζητήσει στο Eurogroup. Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα απαντηθούν αύριο αιτιάσεις που εγείρονται από το εξωτερικό σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει.

Σε σχετικό ερώτημα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι πεποίθηση της κυβέρνησης και του κυβερνητικού συμβουλίου είναι ότι η ελληνική πρόταση ανταποκρίνεται στο μήνυμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ήταν για μια βιώσιμη συμφωνία που δημιουργεί προοπτική στην ελληνική οικονομία, καθώς μπαίνει το ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Σχολίαζαν επιπλέον ότι η πρόταση της κυβέρνησης (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι μια πρόταση που δεν έχει δυσκολίες) είναι μια πρόταση με την οποία μπορεί η κυβέρνηση να επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους, γιατί εμπεριέχει χαρακτηριστικά που δίνουν τη δυνατότητα επίλυσης σειράς κομβικών ζητημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της ελληνικής πρότασης θα συνοδεύεται από επιστολή του πρωθυπουργού και αιτιολογική έκθεση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέος Κόσμος: Συλλήψεις για το τροχαίο που κατέληξε σε τραγωδία13:04Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης12:50Ερντογάν: Η λύση του Κυπριακού περνά μέσα από τη συνύπαρξη δύο κρατών12:37Διεθνής κόμβος η Ελλάδα: Συμβάλλει στη μεταφορά αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου12:23Ηράκλειο: Σε αστυνομικό κλοιό το λιμάνι για την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου12:09Θεσσαλονίκη: Δεύτερη καταδίκη τηλεπαρουσιαστή για διαρροή "ροζ" βίντεο – Κρίθηκε ένοχος για πλημμέλημα11:55Παγκόσμια Τράπεζα: Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας ο Αντώνης Καμάρας11:41Γερμανία: Η κυβέρνηση επιτρέπει και πάλι τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ11:28Ιαπωνία: Σύσταση στους πολίτες της που είναι στην Κίνα, να είναι προσεκτικοί λόγω διπλωματικής έντασης11:14Σύλληψη 18χρονου στο κέντρο Θεσσαλονίκης - Πέταξε τα κλοπιμαία όταν αντίκρυσε τους αστυνομικούς11:00Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Ιεράπετρας10:46Ρόδος: Η στιγμή που γαζώνουν το σπίτι του επιχειρηματία με σφαίρες (βίντεο)10:32Πάτρα: 12χρονη κατήγγειλε το βιασμό της από 16χρονο10:18Βορίζια: Στον εισαγγελέα ο αδερφός της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη που σκοτώθηκε στο μακελειό10:04ΝΒΑ: Τραυματίστηκε ο Αντετοκούνμπο - ηττήθηκαν οι Μπακς09:50Κρήτη: 60χρονος δέχτηκε πυρά ενώ κοιμόταν09:36Μητσοτάκης: Η λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος09:22ΠΑΟΚ: Τα γκολ επί ημερών Λουτσέσκου09:07Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό τροχαίο με εγκατάλειψη08:53ΑΑΔΕ: Από 24 Νοεμβρίου το νέο Τελωνείο Δυτικής Αττικής08:37
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο