LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2015 23:33 | Ανανέωση: 10 Ιουλίου 2015 00:27

Στα χέρια του Ντάισελμπλουμ η ελληνική πρόταση

Ο πρόεδρος του Eurogroup έλαβε την πρόταση, που κατατέθηκε και στη Βουλή. Ανυπόγραφο το κείμενο που εστάλη αρχικά, αποκάλυψε το γραφείο του Γιούνκερ.

Βρυξέλλες - eurogroup - συνέντευξη τύπου - Γερούν Ντάισελμπλουμ

Η ώρα της κρίσης έφθασε! Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε το αναλυτικό κείμενο των προτάσεων της στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο εκπρόσωπός του, Μισέλ Ρέινς, επιβεβαίωσε πως ο πρόεδρος του Eurogroup έχει λάβει την ελληνική πρόταση και με τη σειρά του θα την κοινοποιήσει προς τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Οι νέες ελληνικές προτάσεις έφθασαν στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Είναι σημαντικό για τους θεσμούς να τις αξιολογήσουν προκειμένου να αποφανθούν», αναφέρει το μήνυμα του εκπροσώπου του επικεφαλής της Ευρωομάδας στο twitter.

Γραφείο Γιούνκερ: Ανυπόγραφο εστάλη αρχικά το κείμενο των ελληνικών προτάσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του εκπροσώπου του Ντάισελμπλουμ ότι η ελληνική πρόταση βρίσκεται στα χέρια του επικεφαλής του Eurogroup, ήρθε ένα μήνυμα στο twitter να προκαλέσει νέα αναστάτωση.

«Υπογεγραμμένα έγγραφα χρειάζονται», έγραψε ο Martin Selmayr επικεφαλής του προσωπικού γραφείου του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποκαλύπτοντας ότι είχαν σταλεί αρχικά χωρίς υπογραφή.

Η αναταραχή που προκλήθηκε αποκαταστάθηκε περίπου μισή ώρα αργότερα, όταν με νέο μήνυμά του διευκρίνισε: «Τώρα ελήφθησαν υπογεγραμμένα. Οι τρεις θεσμοί θα τα αξιολογήσουν».

Σύνταγμα - πανηγυρισμοί - Βουλή - ΟΧΙ - δημοψήφισμα - αποτέλεσμα

Κατατέθηκε στη Βουλή η ελληνική πρόταση

Στην νομοθετική υπηρεσία της Βουλής βρίσκεται το κείμενο της ελληνικής πρότασης. Το κείμενο θα αναρτηθεί στον ιστοσελίδα της Βουλής, ενώ θα εκδοθεί και Ημερήσια Διάταξη, προκειμένου αύριο με την ενεργοποίηση διατάξεων του Κανονισμού για τις κατεπείγουσες διαδικασίες, η Ολομέλεια να αποφασίσει αν εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν την πρόταση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η κυβέρνηση μεταβαίνει με αυτή την πρόταση που έχει εγκριθεί ως βάση, για να τη συζητήσει στο Eurogroup. Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα απαντηθούν αύριο αιτιάσεις που εγείρονται από το εξωτερικό σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει.

Σε σχετικό ερώτημα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι πεποίθηση της κυβέρνησης και του κυβερνητικού συμβουλίου είναι ότι η ελληνική πρόταση ανταποκρίνεται στο μήνυμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ήταν για μια βιώσιμη συμφωνία που δημιουργεί προοπτική στην ελληνική οικονομία, καθώς μπαίνει το ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Σχολίαζαν επιπλέον ότι η πρόταση της κυβέρνησης (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι μια πρόταση που δεν έχει δυσκολίες) είναι μια πρόταση με την οποία μπορεί η κυβέρνηση να επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους, γιατί εμπεριέχει χαρακτηριστικά που δίνουν τη δυνατότητα επίλυσης σειράς κομβικών ζητημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της ελληνικής πρότασης θα συνοδεύεται από επιστολή του πρωθυπουργού και αιτιολογική έκθεση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στην Ιεράπετρα: Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση07:05Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων06:50Σεισμός στις Κυκλάδες06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Ιουλίου06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09P. Diddy: Αθώος για τις σοβαρές κατηγορίες της σωματεμπορίας και της σύστασης συμμορίας23:59Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο με βελτιωτικές αλλαγές23:45Μερκελ: Το τηλεφώνημα του Τσίπρα που την άφησε άφωνη23:30ΚΑΕ Άρης: Ιστορική στιγμή με την έγκριση αγοράς της από τον Ρίτσαρντ Σιάο23:14Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist: Τώρα τα οικονομικά μας είναι σε τάξη (εικόνες)22:58Ο ΠΟΥ πιέζει για αύξηση τιμών μέσω φορολόγησης στη ζάχαρη, το αλκοόλ και τον καπνό22:44Politico: Κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:30Πάτρα: Παράσυρση ανηλίκου από αυτοκίνητο - Με συνοδεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ στο νοσοκομείο22:16Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Καίγονται σπίτια (εικόνες)22:01Θεσσαλονίκη: Είχαν στήσει αυτοσχέδιο οπλοστάσιο - Τους συνέλαβαν οι Αρχές (εικόνες)21:47Άκης Σκέρτσος: Η κατάσταση στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ δεν είναι πλέον η ίδια21:33Αργυρούπολη: Συνελήφθη προπονητής πολεμικών τεχνών για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη21:18Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης21:04Κρήτη: Πύρινη κόλαση στα Αχλιά Ιεράπετρας – Νέο μήνυμα από το 112 (βίντεο)20:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα στοιχεία και νέοι διάλογοι στο φως της δημοσιότητας (βίντεο)20:35
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο