LATEST NEWS
 
Οικονομία /Επιχειρήσεις /

Εθνική Τράπεζα

Δημοσίευση: 21 Μαΐου 2015 18:10

Κατσέλη: Στρατηγική επιλογή η στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Με ρεκόρ συμμετοχών και με τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε, για 5η συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα.

Λούκα Κατσέλη

 Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στο φετινό Διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που αποτελεί πλέον θεσμό, συμμετείχαν 783 άτομα είτε μεμονωμένα ή σε ομάδες, που υπέβαλαν 422, ιδιαίτερα αξιόλογες, προτάσεις. Το 65% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας 18-35 ετών. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με: το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στην τελετή βράβευσης ( 5 μ.μ. της 21/5/2015) που έγινε στο «Μέγαρο Μελά» της Εθνικής Τράπεζας, παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Κώστας  Φωτάκης, Πρυτάνεις και εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων καθώς και φορείς τεχνολογίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Κώστας  Φωτάκης τόνισε ότι : «Στο σημερινό διεθνές τοπίο, όπου κυριαρχεί η παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας και της Γνώσης, προετοιμάζουμε παρεμβάσεις, με μια νέα προσέγγιση, σε ολόκληρη την αλυσίδα της καινοτομίας στην Ελλάδα, στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε την επιδίωξη της επιστημονικής ποιότητας και αριστείας, τις νέες ιδέες και τη δημιουργικότητα. Τα σημερινά βραβεία αποτελούν απτή απόδειξη της υψηλής ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα και αυτό βρίσκεται στον πυρήνα της προσπάθειας για την ανάπτυξη νέας επιχειρηματικότητας και γενικότερα την ανάπτυξη της χώρας. Με αυτό το σκεπτικό, μπορούμε να πούμε ότι το κόστος της Έρευνας και Καινοτομίας δεν αποτελεί δαπάνη αλλά επένδυση».

Η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη, υπογράμμισε ότι «για την Εθνική Τράπεζα, η στήριξη της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, αποτελεί στρατηγική επιλογή, καθώς συνδέεται άμεσα με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα,  με τον απαραίτητο τεχνολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Είναι ο κρίσιμος  παράγοντας που δημιουργεί κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας, κλάδους που προσελκύουν επενδύσεις, συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Για το λόγο αυτό, η ανάδειξη και υποστήριξη καινοτόμων και πρωτοπόρων επιχειρηματικών ιδεών είναι κρίσιμη, καθώς δίνει κίνητρα και κυρίως προοπτική, ώστε μια ιδέα να μετεξελιχθεί σε βιώσιμη επιχειρηματική λύση. Ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία», είναι ένα μόνο μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί για τη στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds  στηρίζει τη νέα επιχειρηματικότητα σε κάθε φάση: από τη διατύπωση της επιχειρηματικής ιδέας και την ανάπτυξη business plan έως την υλοποίηση και την ανάπτυξη επιχειρήσεων».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης  επεσήμανε ότι « η καινοτομία αποτελεί έναν από τους 5 κύριους στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», η οποία στοχεύει σε μια έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομία, με υψηλά επίπεδα απασχόλησης, παραγωγικότητας και κοινωνικής συνοχής για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται ουσιαστικές δράσεις τόσο από την Πολιτεία όσο και από Φορείς για την ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα μας. Ο κ. Φραγκιαδάκης κατέληξε ότι «η Εθνική Τράπεζα επενδύει με συστηματικό τρόπο και με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στην ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα μας. Στόχος της Εθνικής  είναι να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει έμπρακτα καινοτόμες επιχειρήσεις,  συμβάλλοντας σε ένα νέο υγιές μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας μας, το οποίο σήμερα η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας κυρία Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου παρουσίασε την εξέλιξη του Διαγωνισμού i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία από το 2010 έως σήμερα και τη  δημιουργία του προγράμματος στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds. «Ο Διαγωνισμός αποτελεί πλέον τμήμα μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας που υποστηρίζει τη νέα επιχειρηματικότητα από τη διατύπωση της επιχειρηματικής ιδέας μέχρι την υλοποίηση και την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης», επεσήμανε η κυρία Τζάκου. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε σε δύο νέες συνεργασίες του φετινού διαγωνισμού με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και σε μια νέα στρατηγική συνεργασία με την Amazon για την παροχή τεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης σε όλες τις εταιρείες του προγράμματος NBG Business Seeds. Κλείνοντας, ανακοίνωσε μία νέα πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, το i-bank app store. Πρόκειται για μια πλατφόρμα παροχής εργαλείων και κινήτρων σε νέους προγραμματιστές με στόχο την ανάπτυξη χρηστικών εφαρμογών σε mobile με βάση τις υπηρεσίες που θα διαθέτει η Τράπεζα. 

Οι νικητές και τα βραβεία

Στους νικητές του πέμπτου  Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα απονεμήθηκαν δέκα βραβεία:

  • Το πρώτο χρηματικό βραβείο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Κούρτεση και Κωνσταντίνου Μπρατάνη για την πρότασή τους με τίτλο «Goodvidio: Εντοπίζοντας και αξιοποιώντας το καλύτερο video περιεχόμενο από κοινωνικές πλατφόρμες, για την αναβάθμιση της εμπειρίας των ηλεκτρονικών αγορών».
  • Το δεύτερο χρηματικό βραβείο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Πάρι Ζιώγκα, Δημητρίου Πιχλιαβά, Ζωής Γιαβρή, Κωνσταντίνου Αμεράνη, Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και Δημητρίου Ροζάκη για την πρότασή τους με τίτλο «TomoTECH Studio».
  • Το τρίτο χρηματικό βραβείο έξι χιλιάδων ευρώ (6.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Ναταλίας Κρίτσαλη και Γεωργίου Σταυρόπουλου  (2 άτομα) για την πρότασή τους με τίτλο «BLOODE».
  • Το τέταρτο χρηματικό βραβείο τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Πουρναράκη, Σπύρου Φωτόπουλου, Νικολάου Τσίχλα και Κωνσταντίνου Βολουδάκη για την πρότασή τους με τίτλο «nimbata - call conversion tracking & analytics platform».

Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500€) απονεμήθηκαν στους:

  • Δαμουλιανό Άγγελο για την πρότασή του με τίτλο «Botilia.gr, ο νέος τρόπος να αγοράζεις κρασί: Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα επιλογής και διάθεσης των καλύτερων κρασιών μικρών οινοπαραγωγών».
  • Γιώργο Καρακατσιώτη για την πρότασή του με τίτλο «Acropolis Rock: one tour guide to rule them all».
  • Ομάδα των Χρήστου Παναγιώτη Καρακίτσιου, Γεωργίου Καραΐσκου, Σοφίας Κορλού, Δημητρίου Τσαπέτη και Αθανασίου Λεοντάρη για την πρότασή τους με τίτλο«Geomiso, του Πρώτου Ελληνικού Λογισμικού Ισογεωμετρικής Ανάλυσης».
  • Ομάδα των Αθανάσιου Κοσμίδη, Βασιλείου Παΐρακταρίδη, Αλέξανδρου Γιαμά, Παναγιώτη Βιδάλη και Παρασκευά Κοσμίδη για την πρότασή τους με τίτλο «Care Across: online δίκτυο ενημέρωσης και στήριξης ασθενών με καρκίνο, το οποίο ενισχύει την έρευνα κατά της νόσου».
  • Ρόζα Μαρίνα Μέλλου για την πρότασή της με τίτλο «Classfund».
  • Ομάδα των Αθανασίου Παπαδημητρίου, Βιργινίας Βυζαντίου, Βασιλικής Γούλου και Ευσταθίου Τζάρου για την πρότασή τους με τίτλο «giaola.gr: Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για αναζήτηση, εύρεση και αξιολόγηση επαγγελματιών που προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες, με πρωτοποριακό online προγραμματισμό ραντεβού».


Επιπλέον, δόθηκαν δέκα tablets στους συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις προκρίθηκαν στη Β’ Φάση χωρίς να προκριθούν στη Γ’ Φάση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη του έκτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία». Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook www.facebook.com/ibanknbg, όλες οι λεπτομέρειες του έκτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπάιντεν: Οι Τραμπ έγιναν... στολίδι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους (εικόνες)23:59Λαμία: “Έσπασε” στο ξύλο τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους23:45Αστυνομικός και πολίτης πιάστηκαν στα χέρια 23:32Κάντε την εισαγωγή σας στο ΜΗΤΕΡΑ… ηλεκτρονικά!23:19Χρυσή Μπάλα: Στον Λιονέλ Μέσι για έβδομη φορά 23:07Καταγγελία - Κορονοϊός: ζήτησε φακελάκι για κρεβάτι σε ΜΕΘ22:56Κορονοϊός - Πάτρα: Αποσωληνώθηκε το δύο μηνών βρέφος22:44Κύπρος: Θρίλερ με εξαφάνιση δύο γυναικών (εικόνες)22:31Καιρός: καταιγίδες, χιόνια και κρύο την Τρίτη22:19Θεοδωρικάκος: ανθρώπινη, αποτελεσματική και φιλική Αστυνομία (εικόνες)22:07Καλαμάτα - Σχολείο: Έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα (εικόνες)21:54Κορονοϊός - Πάτρα: Πέθανε ζευγάρι με διαφορά λίγων ημερών 21:42Μετάλλαξη Όμικρον – Μπουρλά: Το χάπι της Pfizer μπορεί να την αντιμετωπίσει21:28Κορονοϊός - Κρήτη: 18 συλλήψεις σε 24 ώρες για τα μέτρα21:15Η Πέγκυ Ζήνα... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:03Μετάλλαξη Όμικρον – Μόσιαλος: Όλα τα πιθανά σενάρια20:51Ηλεία: Εικόνες καταστροφής από το χωριό που "σκόρπισε" η θύελλα (εικόνες)20:37Βάρη: θύμα ληστείας μιλά στον ΑΝΤ1 για τον τρόμο που έζησε (βίντεο)20:24Κακοκαιρία σαρώνει την Ήπειρο (εικόνες)20:11Η Διονυσία Κουκίου στο “Πρωινό” για τη ληστεία και τις απειλές που δέχθηκε (βίντεο)19:59
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο