LATEST NEWS
 
Οικονομία /Γενικά /

Ασπίς Πρόνοια

Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2015 17:00

Επιστολή των ζημιωθέντων από την «Ασπίς Πρόνοια» στον Βαρουφάκη

Στην επιστολή αναφέρεται το πρόβλημα που ταλαιπωρεί επί 5,5 έτη τους θιγόμενους και ζητείται η παρέμβαση του νέου Υπουργού.

Γιάννης Βαρουφάκης

Με ευχές για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ξεκινάει το κείμενο της επιστολής που έλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, από τον σύλλογο των ζημιωθέντων από την ανάκληση της «Ασπίς Πρόνοια». Γίνεται λόγος για κωλυσιεργίες αφού το πρόβλημα δεν βρίσκει λύση εδώ και 5,5 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα εκφράζεται η πίστη των μελών του συλλόγου στη διάθεση και τις δυνατότητες του νέου Υπουργού από τον οποίο ευελπιστούν  να δώσε λύση στο πρόβλημα τους.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:    

«Δεχτείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις πιο καλές μας ευχές για το δύσκολο και εθνικά υπεύθυνο έργο που αναλαμβάνετε.

Ένα από τα προβλήματα τα οποία κληρονομείτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αποτελεί το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα που προκαλεί η παρατεταμένη εκκρεμότητα των πρώην ασφαλισμένων του Ομίλου της Ασπίς Πρόνοια. Ήδη 5,5 χρόνια μετά την ανάκληση μετράμε τεράστιες ζημιές οι οποίες αφορούν πρωτίστως τους κατόχους 250.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής του Ομίλου, αλλά και καταστροφικές παράπλευρες απώλειες για τον θεσμό ο οποίος έχει απολέσει το 1/4 του ενεργητικού του κυρίως εξαιτίας αυτού του προβλήματος, το οποίο έπληξε τις ασφαλιστικές εταιρείες στο πιο δυνατό τους σημείο, την αξιοπιστία. Φυσικά πολύ ζημιωμένη είναι και η εθνική οικονομία η οποία απώλεσε πολύ σημαντικά έσοδα από φόρους επί των ασφαλίστρων και επί των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών.

Είστε εξαιρετικός γνώστης των συνθηκών εποπτείας και προστασίας των ασφαλιστικών εταιρειών διεθνώς. Όπως γνωρίζετε η ασφαλιστική βιομηχανία αποτελεί την μεγαλύτερη βιομηχανία του κόσμου μέσω της οποίας πραγματοποιούνται το 50% των επενδύσεων του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα, ακατάλληλοι άνθρωποι σε ακατάλληλες θέσεις, αντί να λύσουν ένα εύκολο πρόβλημα μέσα σε λίγα λεπτά, κατόρθωσαν να πλήξουν καίρια την ασφαλιστική αγορά και να φέρουν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών. Φαινόμενο που αποτελεί παγκόσμιο αρνητικό case study το οποίο θα πρέπει να διδάσκεται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια ως υπόδειγμα καταστροφής ανθρώπων και θεσμών.

Η επίλυση του προβλήματος είναι πολύ εύκολη και σήμερα ακόμη αφού υπάρχει ήδη ο νόμος 3867 ο οποίος επιλύει με έναν ικανοποιητικό τρόπο το πρόβλημα χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος. Μόνο μικρές παρεμβάσεις απαιτούνται προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης, αλλά και η εύρεση ενός χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να δανειοδοτηθεί το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής που έχει την αποζημιωτική ευθύνη.

Στην εύλογη απορία σας γιατί ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, απαντάμε ότι παραμένουμε κι εμείς με την ίδια απορία αφού τα τελευταία 2,5 αντιμετωπίσαμε μόνο ένα αρχικό ενδιαφέρον το οποίο μετατράπηκε σε μια ατελέσφορη παρελκυστική τακτική που δεν οδήγησε πουθενά. Το κυριότερο όλων όμως κατά την γνώμη μας, είναι ότι την υπόθεση ανέλαβαν εντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δική σας θέληση και η εξαιρετική σας δημιουργικότητα θα συμβάλουν στην άμεση επίλυση του προβλήματος και πολύ σύντομα όλοι αυτοί οι οποίοι υποφέρουν από την εκκρεμότητα που υπάρχει, θα ακούσουν από εσάς επιτέλους ευχάριστα νέα.

Θέτουμε υπόψη σας ότι ο Σύλλογός μας έχει ήδη πραγματοποιήσει όλες τις προπαρασκευαστικές επαφές που απαιτούνται και έχει λάβει πολύ θετικά μηνύματα για την συμβολή όλων στη επίλυση του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με αρμοδίους από την Τράπεζα της Ελλάδος, το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τους εκκαθαριστές της εταιρείας και φυσικά -προεκλογικά- με τους επικεφαλείς του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των οποίων εκδόθηκαν και οι ανακοινώσεις του κόμματος για το ζήτημα.

Θα επιθυμούσαμε μια σύντομη συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να σας ενημερώσουμε πιο αναλυτικά για το πρόβλημα αλλά και να σας μιλήσουμε για τις προτάσεις μας σχετικά με την διευθέτησή του.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα σας».

Για το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ν. Κεχαγιάογλου Θ. Πετρίδης

              

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος χτύπησε και τραυμάτισε ηλικιωμένο09:32Τραγωδία στην Ελβετία: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων (βίντεο)09:18Τα μεγάλα ραντεβού στα σπορ το 202609:04Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιανουαρίου 08:52Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Ίλιον - Δύο Ι.Χ. οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους08:38Τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του08:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή08:10Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο