LATEST NEWS
 
Οικονομία /Γενικά /

ΥΠΑΑΝ

Δημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2014 20:44

Εγκρίθηκαν τα πρώτα δάνεια από το IfG - Greek SME Finance S.A.

Από τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς, οι οποίες έχουν συμβληθεί με το "IfG - Greek SME Finance S.A.". 

Αντώνης Σαμαράς - Πέτερ Σόοφ - Christian Funke - Σταύρος Λεκκάκος - Γκίκας Χαρδούβελης - Νίκος Δένδιας - Νότης Μηταράκης - Κωστής Χατζηδάκης - Κώστας Σκρέκας - Greek SME Finance S.A.
Την έγκριση των τεσσάρων πρώτων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IfG - Greek SME Finance S.A.) ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε ειδική εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Institute for Growth  (IfG).

Με τις εγκρίσεις ενεργοποιείται  το πρώτο υπό-ταμείο του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG) για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις μέσω του οποίου προβλέπεται η ευέλικτη χορήγηση δανείων  με διεθνώς ανταγωνιστικούς όρους.

Οι χορηγήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των  συμφωνιών χρηματοδότησης που υπεγράφησαν προ ολίγων ημερών μεταξύ του "IfG - Greek SME Finance S.A." (Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο), του ΕΤΕΑΝ, της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) και των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς με τις οποίες οριστικοποιήθηκαν οι όροι χορήγησης των δανείων από το IFG για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.  Εκατό εκατομμύρια  ευρώ προέρχονται από το Ελληνικό Δημόσιο (μέσω της ΕΤΕΑΝ ΑΕ) και 100 εκατ. ευρώ από τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. Με τα κεφάλαια αυτά σε βάθος χρόνου αναμένεται να χορηγηθούν δάνεια συνολικού ύψους 500-700 εκατ. ευρώ.

Οι πρώτες χρηματοδοτήσεις, που αναμένεται να κορυφωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα δώσουν σημαντική ανάσα ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις καινοτόμες και εξαγωγικές, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

Ουσιαστικά με τα πρώτα αυτά δάνεια, ξεκινά η επίσημη λειτουργία του IfG, το οποίο συστήθηκε προκειμένου να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περιφερειακά αναπτυξιακά έργα υποδομών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας ανέφερε σχετικά: "Το IfG αποτελεί καρπό της κοινής προσπάθειας και της στενής συνεργασίας της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης, προκειμένου να διοχετευθούν κεφάλαια στην πραγματική οικονομία κι έτσι να αυξηθεί η ρευστότητα στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις εκείνες, οι οποίες έχουν έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, είναι καινοτόμες και παράγουν προϊόντα και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας".

Ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Πέτερ Σόοφ (Peter Schoof) δήλωσε με τη σειρά του: «Με το Επενδυτικό Ταμείο υλοποιούμε μια σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας ειδικά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η εγγυημένη συμμετοχή της Γερμανίας μέσω της KfW είναι η απόδειξη ότι θέλουμε να συμμετέχουμε, ώστε η ανάπτυξη και η απασχόληση στην Ελλάδα να στηριχθούν στην πράξη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο