ΓΓΔΕ
Δημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2014 18:48Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνον από τον ένα συνιδιοκτήτη
«Στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί, επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.
Δηλαδή, όπως διευκρινίζει, « τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα».
Τα τελευταία τρία χρόνια, υπενθυμίζει η ΓΓΔΕ, δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γίνονταν ταχυδρομικά.