LATEST NEWS
 
Οικονομία /Γενικά /

Υπουργός Ανάπτυξης

Δημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2014 18:20

Προσπάθειες Δένδια για άμεση ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το ζήτημα της ρευστότητας και της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Νίκου Δένδια με Γερμανούς βουλευτές.

Νίκος Δένδιας - Γερμανοί Βουλευτές

Του Νίκου Ρογκάκου

Κινήσεις για την άμεση στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με αντιπροσωπεία Βουλευτών του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (μέλη της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής).

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε για την από κοινού προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης με την γερμανική πλευρά σχετικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και των υποταμείων του «για να μεταφερθεί σύντομα ρευστότητα στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, ώστε να καταπολεμήσουμε τον κίνδυνο που μας απειλεί και είναι η ανεργία των νέων ανθρώπων», όπως είπε.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών για να αλλάξει ο κανονισμός προκειμένου – όπως ανέφερε- να χρησιμοποιήσουμε τα διαρθρωτικά ταμεία για την επιδότηση των επιτοκίων δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Νίκος Δένδιας - Γερμανοί Βουλευτές

Ο επικεφαλής της γερμανικής υποεπιτροπής κ. Bernhard SCHULTE-DRÜGGELTE σχολίασε ότι το ρίσκο είναι σημαντικό και σημείωσε στην ελληνική γλώσσα: «οι φίλοι είναι για τα δύσκολα». Όπως εξήγησε «αυτός είναι ο προσανατολισμός για φίλες χώρες και λαούς» και τέλος αναφερόμενος στο συμβολικό δώρο που δέχθηκε από τον υπουργό είπε: «η ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει άλλη μορφή παρά μόνο τη μορφή ενός δέντρου».

Νίκος Δένδιας - Γερμανοί Βουλευτές

Από την πλευρά των Γερμανών Βουλευτών μετά τη συνάντηση επισημάνθηκε η ικανοποίηση για την αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου που επιχειρεί η κυβέρνηση ώστε να επιτρέπεται η επιχειρηματικότητα δεύτερης ευκαιρίας.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, από τον Οκτώβριο μέχρι και τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να δοθούν τα πρώτα δάνεια από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο σε πειραματικό στάδιο και από την αρχή του επόμενου χρόνου εκτιμάται ότι θα δανειοδοτούνται ευκολότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συνάντηση Δένδια με εκπροσώπους της Google

Άμεσος στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η στήριξη της νεανικής και καινοτόμας επιχειρηματικότητας και σε αυτό το πλαίσιο νωρίτερα ο υπουργός συναντήθηκε με στελέχη της Google, τα οποία συμφώνησαν να παράσχουν τεχνογνωσία, ενώ στο πλαίσιο της αλλαγής επιχειρηματικής κουλτούρας σχεδιάζεται και η αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα ώστε να αφορά και φυσικά πρόσωπα. 

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου, η φιλοσοφία που θα οφείλει να το διαπνέει πρέπει να κινείται στην κατεύθυνση μίας νέας ευκαιρίας σε όποιον ατύχησε σε μία επιχειρηματική προσπάθεια, ώστε να επανέλθει στην αγορά και να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του. Παράλληλα, εξετάζεται μαζί με το υπουργείο Δικαιοσύνης το ενδεχόμενο να έχει εφαρμογή πλέον ο Πτωχευτικός Κώδικας και στα φυσικά πρόσωπα, ακόμα και όταν δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά είναι π.χ. μισθωτοί. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει στην πράξη ακόμη ένα εργαλείο για την προστασία του καλόπιστου δανειολήπτη, κατά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στην Ιεράπετρα: Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση07:05Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων06:50Σεισμός στις Κυκλάδες06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Ιουλίου06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09P. Diddy: Αθώος για τις σοβαρές κατηγορίες της σωματεμπορίας και της σύστασης συμμορίας23:59Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο με βελτιωτικές αλλαγές23:45Μερκελ: Το τηλεφώνημα του Τσίπρα που την άφησε άφωνη23:30ΚΑΕ Άρης: Ιστορική στιγμή με την έγκριση αγοράς της από τον Ρίτσαρντ Σιάο23:14Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist: Τώρα τα οικονομικά μας είναι σε τάξη (εικόνες)22:58Ο ΠΟΥ πιέζει για αύξηση τιμών μέσω φορολόγησης στη ζάχαρη, το αλκοόλ και τον καπνό22:44Politico: Κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:30Πάτρα: Παράσυρση ανηλίκου από αυτοκίνητο - Με συνοδεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ στο νοσοκομείο22:16Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Καίγονται σπίτια (εικόνες)22:01Θεσσαλονίκη: Είχαν στήσει αυτοσχέδιο οπλοστάσιο - Τους συνέλαβαν οι Αρχές (εικόνες)21:47Άκης Σκέρτσος: Η κατάσταση στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ δεν είναι πλέον η ίδια21:33Αργυρούπολη: Συνελήφθη προπονητής πολεμικών τεχνών για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη21:18Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης21:04Κρήτη: Πύρινη κόλαση στα Αχλιά Ιεράπετρας – Νέο μήνυμα από το 112 (βίντεο)20:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα στοιχεία και νέοι διάλογοι στο φως της δημοσιότητας (βίντεο)20:35
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο