LATEST NEWS
 
Οικονομία /Γενικά /

Δικαιολογητικά

Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2014 13:46

Από τα ΚΕΠ έκδοση e-παραβόλων

Από τα ΚΕΠ θα μπορούν να παίρνουν ηλεκτρονικά τα παράβολά τους οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΚΕΠ
Του Νίκου Ρογκάκου

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται υποβολή αιτήματος για την χορήγηση παραβόλου σε ηλεκτρονική μορφή (e−παράβολο), κάθε ενδιαφερόμενου (φυσικού ή μη πρόσωπου) μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Πάντως, η αρμοδιότητα των ΚΕΠ εξαντλείται στην χορήγηση του μοναδικού ψηφιακού κωδικού του ηλεκτρονικού παραβόλου, στην υποβολή της αίτησης και της παράδοσης στον ενδιαφερόμενο της εκτύπωσης που εκδίδεται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «e−Παράβολο» της διαδικτυακής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων.

Για την υποβολή της αίτησης, το φυσικό πρόσωπο ή ο εκπρόσωπος νομικού προσώπου προσέρχεται στο ΚΕΠ και επιδεικνύει Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατήριο, Δίπλωμα Οδήγησης ή Βιβλιάριο Ασθενείας για την απόδειξη ταυτότητας και στη συνέχεια δηλώνει με ευθύνη του τα υποχρεωτικά κατά περίπτωση πεδία στην εφαρμογή «e−Παράβολο». Στην περίπτωση κατά την οποία υποβάλλεται αίτηση μέσω εκπροσώπου απαιτείται η επίδειξη σχετικής εξουσιοδότησης.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο αιτών ζητά την έκδοση παραβόλου μεταβλητού τύπου υποδεικνύει με αποκλειστική του ευθύνη το ποσό το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί στο αντίστοιχο πεδίο της εφαρμογής «e−Παράβολο».

Εφόσον ο αιτών το επιθυμεί, δηλώνει με ευθύνη του και επιπλέον προαιρετικά πεδία της εφαρμογής e−Παράβολο. Ειδικά για την περίπτωση επιλογής αποστολής του κωδικού e−Παραβόλου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν επιτρέπεται χρήση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΚΕΠ.

Σε περίπτωση κατά την οποία η εφαρμογή «e−Παράβολο» εμφανίζει επισήμανση περί ασυμφωνίας των στοιχείων που έχουν δηλωθεί με τα τηρούμενα στοιχεία που αφορούν τον αιτούντα στη βάση του πληροφοριακού συστήματος TAXISNET τα ΚΕΠ ενημερώνουν σχετικά τον ενδιαφερόμενο και δεν προβαίνουν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Ο ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να υποβάλλει νέο αίτημα για χορήγηση e−παραβόλου δηλώνοντας τα ορθά στοιχεία, διαφορετικά για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία σχετικά με το πρόβλημα που επισημάνθηκε θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Μετά την «Οριστική Υποβολή Αιτήματος» και αφού η ηλεκτρονική εφαρμογή έχει ελέγξει σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία του φορολογούμενου, εμφανίζονται στην οθόνη όλα τα στοιχεία του αιτήματος, ο μοναδικός κωδικός παραβόλου/πληρωμής και η καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία ο ενδιαφερόμενος δύναται να πληρώσει το σχετικό ποσό. Τα εν λόγω στοιχεία δύναται και να εκτυπωθούν.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μ. Βρετανία: O πρίγκιπας Άντριου αποποιείται τον βασιλικό τίτλο23:59Κρήτη: Κλέφτες παίρνουν από μετρητά μέχρι ελαιόλαδο στον Σκινιά 23:43Τραμπ: Χρειαζόμαστε τους Τόμαχοκ και πολλά άλλα πράγματα που στέλναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ουκρανία23:26Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο Ρώσος μοναχός για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα23:12Αθήνα: 31χρονος στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια να διαπράττουν κλοπές τσαντών22:58Παναθηναϊκός: Με εντυπωσιακή άμυνα στην Κωνσταντινούπολη συνέτριψε την Εφές22:44Λιμάνι Πειραιά: Εντοπίσηκαν ποσότητες ναρκωτικών εντός εμπορευματοκιβωτίου με μπανάνες (εικόνες)22:30Τραμπ σε Ζελένσκι: Ο Πούτιν θέλει να βάλει τέλος στον πόλεμο22:16Χανιά: Τρίχρονο παιδί παρασύρθηκε από όχημα στο κέντρο της πόλης22:02Στο νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος21:48Αυτοψία ΑΝΤ1 – Παιχνίδι τιμών από βιομηχανίες και σούπερ μαρκετ21:34Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα21:19Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών επί της οδού Κατεχάκη21:05Στοχευμένες δράσεις και τροχονομικοί έλεγχοι για την πρόληψη οδήγησης με υπέρβολική ταχύτητα από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής20:50Βόλος: Μαθήτρια πήγαινε στο σχολείο με μελανιές, τραύματα και κάψιμο από τσιγάρα20:36Αθηνών - Λαμίας: Υπερδιπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το επιτρεπόμενο όριο είχε στο αίμα του ο οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα20:21Εξαρθρώθηκε ομάδα που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων20:07Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 19:52Πολωνία: Απερρίφθη το αίτημα έκδοσης στην Γερμανία του υπόπτου για την ανατίναξη του αγωγού Nord Stream 19:38Ίλιον: Ειδική τροχονομική δράση από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση τροχονομικών παραβάσεων19:24
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο