LATEST NEWS
 
Οικονομία /Γενικά /

Al Maabar

Δημοσίευση: 06 Μαΐου 2014 17:10

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

Η Κοινοπραξία Global Investment Group στηρίζει το έργο ανάπλασης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ

Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με στόχο την προώθηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, και παρουσία του Αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, η εταιρεία Al Maabar, η οποία έχει την έδρα της στο Άμπου Ντάμπι, ανακοίνωσε ότι μαζί με τον Όμιλο Λάτση και την κινεζική εταιρεία Fosun συνέστησαν το Global Investment Group, με έδρα το Λουξεμβούργο, το οποίο θα συνεργαστεί με την εταιρεία Lamda Development S.A. για την ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το έργο προϋπολογισμού 7 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης, μικτής χρήσης, στην Ευρώπη.

Το έργο της ανάπτυξης της εκτάσεως των 6,2 εκατομμυρίων τ.μ., για την ολοκλήρωση του οποίου θα απαιτηθούν αρκετά έτη, αναμένεται να ξεκινήσει το 2016. H οικοδομήσιμη έκταση των 3 εκατομμυρίων τ.μ. θα περιλαμβάνει χώρους καταστημάτων, κατοικιών και αναψυχής, καθώς και ξενοδοχεία και χώρους γραφείων. Με την ανάπλαση της εκτάσεως αξιοποιούνται και αναβαθμίζονται 3,5 χλμ παραλιακού μετώπου και δημιουργείται μητροπολιτικό πάρκο 2 εκατομμυρίων τ.μ., ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

Ο Γιουσίβ αλ Ναουάις, Διευθύνων Σύμβουλος της Al Maabar δήλωσε: «Η είσοδος στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο για την Al Maabar δεδομένου ότι επιδίωξή μας αποτελεί η περαιτέρω επέκτασή μας, η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των επενδύσεών μας και η ανάπτυξη μακροχρόνιων συνεργασιών».

Προσέθεσε δε: «Η επιχειρηματική μας στρατηγική αποσκοπεί στο να αναζητούμε ευκαιρίες οι οποίες εξασφαλίζουν βιώσιμα οικονομικά οφέλη τόσο για την χώρα στην οποία αναπτύσσουμε τα έργα μας όσο και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είμαστε βέβαιοι ότι, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, το έργο ανάπτυξης των 6,2 εκατομμυρίων τ.μ. του Ελληνικού θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας, θα γεφυρώσει διαφορετικούς πολιτισμούς και θα αναγεννήσει τις όμορες περιοχές.»

Η Al Maabar υπολογίζει ότι κατά την διάρκεια του έργου θα δημιουργηθούν έως και 30.000 θέσεις εργασίας, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του αναμένεται να προκύψουν 50.000 νέες θέσεις.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, δήλωσε: «Το Ελληνικό είναι για την Ελλάδα ένα έργο ορόσημο το οποίο θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της χώρας μας. Είμαστε υπερήφανοι που θα συνεργασθούμε με την Al Maabar και την Fosun σε αυτό το έργο το οποίο ήδη κατέστη πόλος έλξης ουσιαστικού διεθνούς ενδιαφέροντος.

Σχετικά με την εταιρεία Al Maabar

Έχοντας τις ρίζες της στον πολιτισμό, τις αξίες και το όραμα του Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Al Maabar αναλαμβάνει στο εξωτερικό έργα ανάπτυξης ακινήτων μικτής χρήσης τα οποία εναρμονίζονται πλήρως με την φυσιογνωμία και την τοπική κληρονομιά κάθε περιοχής, προσθέτοντάς έτσι αξία στις τοπικές κοινωνίες και συνολικά στη χώρα υποδοχής της επένδυσης.

Με μια επιχειρηματική προσέγγιση που πρωτίστως σέβεται τις αρχές της καλής συνεργασίας και με διάθεση πρωτοπορίας και προόδου, η Al Maabar αποτελεί ιδανικό συνεργάτη για τη ανάπτυξη καινοτόμων και οικονομικά βιώσιμων έργων τα οποία εξασφαλίζουν μακροχρόνια κοινωνικοοικονομική ευμάρεια.

Τα κύρια έργα της εταιρείας επί του παρόντος βρίσκονται στην Ιορδανία και το Μαρόκο: Το MarsaZayed στην Aqaba της Ιορδανίας, το St. Regis® Amman και το The Residences at the St. Regis Amman, στην Ιορδανία, και το Bab Al Bahr στην Bouregreg Valley μεταξύ Rabat - Sale, στο Μαρόκο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βύρωνας: Φωτιά σε χώρο καταστήματος12:03Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων11:49Κακοκαιρία - Μύκονος: Νέο μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα 11:35Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο σκότωσε 15 πρόβατα - Συνελήφθη ο βοσκός (εικόνες)11:21Βουλή - Εξοπλιστικά: Η ομιλία Μητσοτάκη (βίντεο)11:08ΝΑΤΟ - Γεραπετρίτης: Σύνοδος των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες10:54Ρεύμα: Μειωμένα τιμολόγια τον Απρίλιο10:40Καβάλα: Παιδί με φυματίωση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο10:26IRIS: Καθολικές οι συναλλαγές από τον Νοέμβριο10:12Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Το πακέτο μέχρι το 2036 και η νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις09:59Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: ο ανασχηματισμός, τα “καυτά” μέτωπα, το Μεταναστευτικό και οι ανατροπές09:45Σεισμός - Μιανμάρ: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια πέντε μέρες μετά (βίντεο)09:32Σκαλτσάς για τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζητάμε την γνώμη της, ακόμη και για το πως να προσευχηθούμε!09:18Λάρισα: Τραυματισμός σε άγριο καβγά νεαρών09:04Τέμπη: Η έκθεση του ΕΜΠ για την πυρόσφαιρα08:51Κακοκαιρία - Ρόδος: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές (βίντεο ντοκουμέντο)08:38Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)08:24Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης08:10Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυρα07:57Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ07:44
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο