LATEST NEWS
 
2014 FIBA Basketball World Cup /Ειδήσεις /

Εθνική Ελλάδος

Δημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2014 07:15

Ελλάδα Vs Κροατία: Έφτασε η ώρα!

Μια ακόμα νίκη θέλει η εθνική ομάδα αυτή τη φορά κόντρα στην Κροατία απόψε (21.00). Το αγώνα θα παρακολουθήσετε ζωντανά από το ant1news.gr και την τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ισπανία - Μουντομπάσκετ - Ελλάδα

Η επίσημη αγαπημένη έχει ήδη προκριθεί στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, όμως η πρωτιά στον όμιλο είναι κάτι που επιθυμεί.

Ο Φώτης Κατσικάρης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς όλοι οι παίκτες του προπονήθηκαν κανονικά την Τρίτη και θα είναι "παρών" στην αναμέτρηση με την Κροατία.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, πλέκοντας το εγκώμιο των παικτών σε κάθε ευκαιρία.

"Ερχόμενοι στη Σεβίλλη το ζητούμενο ήταν η νίκη σε κάθε παιχνίδι και να δούμε όσα είχαμε δουλέψει και στο παρκέ, ώστε να είμαστε έτοιμοι και να μην πέσουμε θύμα έκπληξης. Νομίζω πως και στα τρία παιχνίδια κάναμε πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της προετοιμασίας, στην άμυνα και στην επίθεση όπου έχουμε περιθώρια βελτίωσης και για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, αλλά και μαζί με αυτό να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Έχουμε καταφέρει όταν τελειώνει ένα παιχνίδι να αλλάζουμε το τσιπ και να σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε μια τέτοια διοργάνωση, είτε κάνουμε μια μεγάλη νίκη είτε δεν παίζουμε καλά ή όταν θα έρθουν κάποιες ήττες. Η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων είναι από τα κλειδιά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό».

Ο Φώτης Κατσικάρης είχε μόνο θετικά να πει και να καταθέσει για τους παίκτες του και την αφομοίωση της νέας φιλοσοφίας: «Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο 100% που θέλω, ακόμη και μέχρι το τέλος του τουρνουά. Μια διαφορετική φιλοσοφία θέλει χρόνο. Η αφομοίωση από τα παιδιά ήταν εκπληκτική, γιατί όσο και να θέλει ο προπονητής να βάλει κάτι, αν δεν το καταλάβουν και δεν το εφαρμόσουν οι παίκτες δεν γίνεται τίποτα. Η ομάδα έχει αφομοιώσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτό που ζητάμε. Είμαι απαιτητικός γιατί ξέρω πως μπορούμε ακόμη καλύτερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Από την πλευρά του, Γιάννης Μπουρούσης είπε: "Προχωράμε και είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Θέλουμε να πάμε καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση, που είναι και ο στόχος. Θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα, αλλά μετρά πάνω από όλα το αποτέλεσμα. Η Εθνική είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια σε άλλο ρυθμό, αλλά προσπαθούμε να τρέξουμε κι από τη στιγμή που φέρνει αποτέλεσμα γιατί να μην το κάνουμε;».

Ο Νικ Καλάθης άφησε το... καλύτερο για το τέλος. Όταν ξεκαθάρισε πως η πρόθεσή του, όσο είναι υγιής είναι να βρίσκεται στην Εθνική Ομάδα. Και έδωσε και την... ψήφο εμπιστοσύνης του στον Φώτη Κατσικάρη. Η αρχή όμως έγινε από το τι έχει καταφέρει η Εθνική Ομάδα μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία.

"Στα τρία παιχνίδια που έχουμε δώσει είχαμε καλή απόδοση. Το πιο καλό στοιχείο μας είναι η συνέπεια που έχουμε, ο καθένας μας μπορεί να τραβήξει την ομάδα στο σκορ και ο αντίπαλος δεν μπορεί να εστιάσει σε έναν παίκτη μας. Έχουμε δύο ακόμη ματς μπροστά μας. Θα είναι δύσκολα, αλλά έχουμε κάνει καλή δουλειά και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε".

Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο